Yritysryhmähankkeesta kasvua vientiin

Yritysryhmähankkeesta kasvua vientiin

  • 11.10.2017

Mitä sinulle tulee mieleen kun puhutaan hankkeista? Mikäli ensimmäisenä syntyy ajatus virkamiesten matkoista, korkealentoisista tutkimuksista ja konkretian puuttumisesta, jatka lukemista, niin voin kumota nämä ajatukset ja kertoa, mitä hankkeet ja yritysryhmähankkeet voivat parhaimmillaan olla.

Yritysryhmähanke muodostuu kolmesta tahosta: hankkeen hallinnoija, osallistuvat yritykset ja hankkeen toteuttaja. Hankkeen sisällön tulee vastata yrityksen tarpeita ja ratkaista heidän ongelmiaan, eli tästä näkökulmasta hanketta pitää suunnitella ja viedä eteenpäin. Hankkeen hallinnoija tekee hankehakemuksen ja toimii yhteydenpitäjänä rahoittajan ja yritysten välillä, sekä kilpailuttaa hankkeelle toteuttajan. Hankkeen toteuttaja vastaa siitä, että yritysten suunnittelema sisältö toteutetaan ammattimaisesti ja niin, että hankkeen toimenpiteistä saadaan osallistuville yrityksille paras mahdollinen hyöty.

Yritysten näkökulmasta yritysryhmähankkeissa on useita positiivisia piirteitä, jotka toistuvat useiden osallistuneiden yritysten kohdalla

  • Hallinnoinnin keveys
    • Hankkeen hallinnoija vastaa hakemuksesta ja loppuraportista, yritysten tulee täyttää ainoastaan yritystietolomake
  • Muiden yritysten vertaistuki ja positiivisten kokemuksien jakamisen aikaansaava joukkoinnostuminen
  • Tuen suuruus, 75%
  • Konkreettiset toimenpiteet, jotka tarjoavat yrityksille kaivattuja lisäresursseja

Meillä Xportilla on ollut ilo olla mukana toteuttajana useissa yritysryhmähankkeissa. Näihin hankkeisiin osallistujat ovat olleet eteenpäin pyrkiviä, kehittymis- ja kasvuhaluisia yrityksiä ja myös me olemme päässeet nauttimaan joukkoinnostumisen huumasta yhdessä heidän kanssaan.

Hankkeen lopuksi toteutettujen palautekyselyiden perusteella 100% mukana olleista yrityksistä suositteli Xportia tutuilleen, eli me uskomme että yritysryhmähanke on kaikkea muuta kuin tämän blogin alussa kuvailtu yleinen käsitys hankkeista.

Kerromme mielellämme lisää miten sinun yrityksesi voisi saada uuden kasvu- ja kansainvälistymisloikan yritysryhmähankkeen avulla. Mikäli olet kiinnostunut hallinnoimaan yritysryhmähanketta kerromme myös mielellämme miten me olemme sen tehneet toteuttajan näkökulmasta.

Yhteystietomme löydät täältä https://xport.fi/yhteystiedot/

Marko Luoma, toimitusjohtaja, Xport