Nordic Export blog

Virtuaalitapaamisalusta vientihaluisille pk-yrityksille

  • 23.2.2021

Fyysisiä messuja ei ole järjestetty kohta vuoteen ja toisaalta asioiden hoitamisesta etäyhteyksillä on tullut arkipäivää. Tähän tarpeeseen, ja toisaalta mahdollisuuteen, vastaamaan olemme avanneet verkossa toimivan myynti-, markkinointi- ja tapahtuma-alustan Nordic Exportin. Nordic Export toimii messujen korvaavana kohtauspaikkana erityisesti erilaisia jälleenmyyntiin soveltuvia tuotteita valmistaville suomalaisyrityksille ja niistä kiinnostuneille ulkomaisille ostajille.

Nordic Export -alustalla suomalaiset yritykset esitellään potentiaalisille yhteistyökumppaneille toimialoittain. Muun muassa lifestyle -tuotteet, lemmikkieläintarvikkeet, maa- ja metsätalouskoneet sekä elintarvikkeet esitellään omilla osastoillaan, joilla jokainen yritys saa myös oman esittelysivunsa. Xport auttaa yritystä tuomaan sivulla kiinnostavasti esiin sen, mitä yritys markkinoille tarjoaa, mitä tarpeita täyttää, mitä ongelmia ratkaisee ja miten potentiaalinen jälleenmyyjä yhteistyöstä hyötyy.

Sivuston kantava idea on kuitenkin yritysten esitteleminen ryhmissä, mikä tekee yritysten ja tuotteiden löytämisestä ulkomaisille ostajille helpompaa. Idea alustasta on syntynyt erilaisista yritysryhmähankkeista saaduista hyvistä kokemuksista.
Isompi porukka saa helpommin huomiota kuin yritys, joka lähtee yksin maailmalle.

AIkaisempi kokemus Suomen suurlähetystöissä eri maissa yritysryhmille toteutetuista tapahtumista on osoittanut verkostoista olevan hyötyä yrityksille myös muun muassa riskien jakamisessa, resurssien yhdistämisessä ja oman osaamisen kasvattamisessa.

Alustalla esillä olevan esittelyn lisäksi järjestetään kunkin ryhmän tarpeita vastaavia ”matchmaking” -tapahtumia, joissa yritykset pääsevät esittelemään itseään etäyhteyden välityksellä. Tapahtumat toteutetaan räätälöidysti ja niihin kutsutaan yritysten kriteereitä vastaavia potentiaalisia yhteistyökumppaneita. Tapahtuman aikana osallistujat pääsevät neuvottelemaan osallistujien kanssa myös kahdenkeskisesti.

Uskomme, että alustasta on suuri apu pk-yritykselle, joka haluaa tunnustella vetovoimaansa kansainvälisillä markkinoilla tai tehostaa käynnissä olevaa kansainvälistymistä. Jo nyt konsepti on herättänyt kovasti kiinnostusta niin suomalaisyrityksissä kuin eri markkinoilla toimivien maahantuojien keskuudessa.

 

Lisätietoja palvelusta löydät näiden linkkien takaa:

nordicexport.fi
xport.fi/nordic-export
Virtuaaliset matchmaking-tapahtumat