Mistä tukea vientiin

Mistä tukea vientiin?

  • 3.6.2016

Monet yritykset ovat tilanteessa, jossa myynnin kasvua halutaan lähteä hakemaan Suomen rajojen ulkopuolelta. Tukea vientiin on saatavilla, mutta aikaa tai halua tukiviidakossa rämpimiseen ei yrityksillä ole.

Ratkaisuna tähän Team Finland on koonnut yhteen kaikki valtiorahoitteiset kansainvälistymispalvelut. Tavoitteena on helpottaa yrittäjän urakkaa, ja nopeuttaa vientimarkkinoille pääsyä. Paikalliset ELY-keskukset neuvovat, mitä tukea on saatavilla, ja miten hakemus kannattaa tehdä, että se parhaiten vastaa kriteerejä.

Tukea voi hakea myös porukalla. Oman alueen yrityksistä voi kerätä ryhmän, eikä haittaa vaikka toimintaa olisi eri aloilla. Esimerkiksi vientivalmiuksien parantamiseen tarvittavat taidot ovat samoja kaikille, ja yritysryhmähankkeissa voidaan toteuttaa myös yrityskohtaisia toimenpiteitä, kuten markkinaselvityksiä.

Jos halua vientimarkkinoille suuntaamiseen on, mutta et vielä tiedä miten edetä, soita meille. Me Xportilla teemme asiakkaidemme kanssa yhdessä vientisuunnitelman, joka perustuu vientivalmiuksien analysointiin, selkeän toimintasuunnitelman tekoon ja toimenpiteistä päättämiseen. Listalla voi olla mm. sopivien kohdemarkkinoiden kartoitus, jälleenmyyjien etsiminen tai messuille osallistuminen. Sitten alamme töihin, yhdessä asiakkaamme kanssa. Ja kaikkeen tähän on myös tukea saatavilla, kun vain muistaa kysyä!

Marja Sulkakoski
marja.sulkakoski@xport.fi